About

Follow Blog? Sini.



About me

12 Dec 2017

Guuuuurl.


To juggle between social life, student life and working life..it's tough.
But to think positive, kita boleh cuba adapt with it.

Sebab kalau tak reti biasakan diri, selamanya kita langsung tak boleh fit in.
Sebab kalau tak tahan lama, selamanya kita kekal macam dulu.
To think again, kalau selama ni aku tak tahan dengan benda ni..weh dah lama aku bunuh diri.

As for now, what I wanna do is to just live.
What's done, is literally done.
Dan apa yang perlu kita habiskan, kita teruskan.

6 Dec 2017

Degil.


1001 nasihat daripada kenalan dan kawan-kawan, 
kau dengar dan kau iyakan.

Dan hanya sebab 1 rasa, 
1001 nasihat itu terus kau persetankan.

Samada rasa itu terlalu setan ataupun kau yang cukup setan,
entah lah, setan.

Entah.

Draft post lama: Hari-hari.

25 Nov 2015:

Hari hari pergi kerja.
Hari hari naik kereta.
Hari hari naik LRT.
Hari hari tengok orang berlainan.
Hari hari terserempak dengan stranger yang sama.
Hari hari terfikir pasal hidup.

Dan hari hari..
hari hari jugak kau tetap ada dengan aku.
Jauh-dekat, cepat-lambat, kau tetap ada untuk aku.

Hari hari.

Entah, tak pasti kau yang aku maksudkan ni; 
phone ataupun manusia. 
Ataupun dua dalam satu.

:)